Parijs bouwt groene wijken

Parijs bouwt groene wijken

Vanaf 2017 wordt door architectencollectief Archikubik en team specialisten gewerkt aan future-proof gebiedsontwikkeling net buiten de binnenstad van Parijs, in Ivry sur Seine. Een indrukwekkend groen masterplan dat over een jaar of tien klaar moet zijn: Agrocité Gagarine Truillot.

Op slechts 10 kilometer fietsen van de Eiffeltoren verrijst daar een duurzame wijk van 153.000m2 met ruim 94.000m2 wooneenheden, 42.000m2 publieke ruimte, 2.5 hectare professionele stadslandbouw en 3.000m2 stadskassen.

Archikubik gelooft in de kracht van ecosystemen. Niet alleen in de natuur, maar ook in de manier waarop ze met andere disciplines samenwerken.

Succesvolle gebiedsontwikkeling begint met inzicht in de behoeften van de eindgebruikers. Daarom betrekt Archikubik zeer intensief bewoners bij hun projecten, zowel bestaande bewoners als ook toekomstige. Wat hebben mensen nodig op deze nieuwe plek? Wat moeten we behouden? Wat gaan we toevoegen? En hoe kunnen we met elkaar zorgen dat we vruchtbare grond creëren voor groei en bloei?

Centraal in het plan staan mensen, lokale voedselproductie en biodiversiteit. Daaromheen komen dienende componenten, die elkaar aanvullen en versterken, zoals ruimte voor lokale bedrijvigheid, ontspanning en kantoren. Samen één haalbaar geheel, dat optimaal kan floreren en renderen.

Duurzame impact concreet maken, door middel van de gebouwde omgeving. Dat is precies waar waar wij als TURF&CO ook aan werken. Vastgoed als motor voor brede welvaart. Door levende locaties te ontwikkelen die oprecht groen, gezond en sociaal zijn.

Vruchtbare grond waar gemeenschappen kunnen groeien en bloeien. Op zulke locaties willen we toch allemaal graag wonen?

Voor ons eigen land is dit een prachtig voorbeeld. Want wat zou het goed zijn als we de bouwambitie die wij in Nederland momenteel hebben, van ruim 900.000 nieuwe wooneenheden in zes jaar tijd, ook op deze duurzame manier insteken.

Wat kunnen we dan een impact genereren. Waar wachten we nog op?

Vorige
Volgende